De MRSA bacterie bestrijden met Mediwear 13 februari 2017 Terug naar vorige pagina


De MRSA bacterie

In de Europese ziekenhuizen sterven jaarlijks 91.000 mensen aan infecties die ze ter plekke hebben opgelopen. Dat heeft een nieuwe studie uitgewezen. Het aantal patiënten dat in een kliniek besmet raakt wordt geraamd op 2,6 miljoen. Het gaat vaak om longontsteking, bloedvergiftiging, urineweg- en wondinfecties. Ziektegevallen door multiresistente bacteriën zijn daarbij inbegrepen.

De onderzoekers hebben hun bevindingen bekendgemaakt in het vakblad ‘Plos Medicine’. ‘Deze studie is in mijn ogen de beste die ik over dit thema heb gezien, niet alleen in Europa”, prees Petra Gastmeier, een Berlijnse deskundige op dit gebied. ,,Het komt overeen met onze vermoedens.’ Ze schat dat ruwweg een derde van de besmettingen te voorkomen is, door bijvoorbeeld betere hygiëne. Ziekenhuisinfecties komen veel voor en zijn te voorkomen complicaties van ziekenhuisopname en operaties die ongeveer 1 op de 20 patiënten raakt.

Het onderzoeksteam werd geleid door de Italiaan Alessandro Cassini, verbonden aan het Europees Centrum voor Ziektepreventie en Controle (ECDC). Hij maakte gebruik van gegevens die in 2011-2012 zijn verzameld in dertig landen met in totaal 510 miljoen inwoners.

Bron: ANP

Hoe kunt u MRSA bacterie bestrijden

Zoals gemeld in bovenstaand stuk stelt Petra Gastmeier dat een derde van de MRSA bacterie te bestrijden is door betere hygiëne. Blijft er dus twee derde over die nog bestreden moet worden.

Om dit doel te verwezenlijken zet Mediwear een eerste stap in de goede richting.

De Mediwear kleding kan worden voorzien van een speciale coating om de MRSA bacterie te bestrijden. De coating zit over de stof zonder dat de functionaliteit van de kleding nadelig beïnvloed wordt. Dus zonder dat u als gebruiker het merkt verminderen de kansen voor besmetting van patiënt en behandelaar. De coating zal, bij juist gebruik en reiniging, de gehele levensduur van de Mediwear kleding actief blijven.

Hoe werkt de MRSA bestrijding door kleding van Mediwear

De coating werkt als een soort speldenkussen. De MRSA bacterie komt op de kleding die is voorzien van de speciale coating terecht. De celwand wordt door de coating geperforeerd waardoor de cel verschrompeld en zich niet meer kan vermenigvuldigen. Tijdens het was proces worden de kapotte bacteriën van de kleding af gewassen.

Wilt u meer informatie betreffende onze medische kleding? Neem dan contact met ons op.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring